Inloggen

Login op uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud mij

Geschiedenis

Ramon Bolier had op een dag een goed idee. Laat ik een dartvereniging beginnen, in de “oude” peuterspeelzaal te Oosterland. Ramon Bolier ging samen met Joeri Hoek en Wesley van Vossen aan de slag en zij vroegen relevante informatie aan met betrekking tot de oprichting van een dartvereniging. Met behulp van diverse mensen is er op 1 mei 2013 een vereniging toegevoegd aan de “Duiveland” rij.

Na een geweldige openingsavond, die overigens druk bezocht was, kwam de vereniging al snel dartborden te kort en werd er besloten tot een verbouwing van de “dartzaal”. Ter ere van de opening van de “nieuwe dartzaal” werd het eerste officiële darttoernooi georganiseerd, die gewonnen is door Marnix IJzelenberg. Door de oprichting van de dartvereniging en het georganiseerde toernooi, kwam het “dartgevoel” in Oosterland en ver daar buiten weer los.

Op 23 januari 2015 werd na aanbeveling van het bestuur, Bram van Gilst gekozen als nieuwe voorzitter van de dartvereniging. Bram en Joeri zijn vervolgens samen aan de slag gegaan om de dartvereniging verder op de kaart te zetten. Al snel leidde het voorgaande tot een goede samenwerking met Shopdarts uit Middelharnis en met SV Duiveland (waarmee samen een toernooi – genaamd “de SV-DV master” – is georganiseerd). Tevens zijn er diverse toernooien georganiseerd waaronder een toernooi voor het goede doel, namelijk ten behoeve van KWF tijdens “Kroajedurpsedag 2015”.

Na een aantal jaren een onderlinge competitie te hebben gedart, hadden een aantal leden de wens zich te meten aan andere dartverenigingen. Rond dezelfde tijd (22 juli 2016) heeft Sander Dorst zich bij het bestuur gevoegd in de functie van secretaris. Toen er een volwaardig team was samengesteld – welke zich kon meten met andere dartverenigingen – kwam ook de eerste taak van de kersverse secretaris, namelijk de inschrijving van een ZDF team. In het kader van het nieuwe team werd er ook een nieuwe sponsor gevonden. HE-Logistics B.V. uit Hoogvliet, een vervoerder met passie voor sport, toonde interesse als zijnde hoofdsponsor. Heden heeft de dartvereniging HE-Logistics B.V. nog steeds als hoofdsponsor van het 1e team. De dartvereniging ervaart met Hennie en Esther de Graaf – de eigenaren van HE-Logistics B.V. – een zeer fijn samenwerkingsverband en ten overvloede willen wij ze wederom bedanken voor het vertrouwen in de vereniging.

Dartvereniging Duiveland was met een nieuw team en nieuwe shirts klaar om de Zeeuwse strijd aan te gaan. Het eerste seizoen van het kersverse team werd bekroond met de volgende indrukwekkende prestaties:

  • ZDF competitie (3e divisie 2016-2017): 1e plaats, ze werden ongeslagen kampioen, helaas hebben ze nadat ze reeds kampioen waren één keer verloren.
  • ZDF beker (2016-2017): laatste 8 winnaarsronde.
  • Nederlandse Divisiekampioenschappen (NK 2016-2017): 3plaats. 

 Na het succes van het eerste seizoen is het team gepromoveerd naar de 2e divisie. Tevens is er een tweede team opgericht die zullen strijden om het kampioenschap in de 3e divisie.